آدرس مطب دندانپزشکی اطفال در کرج تلفن کلینیک دندانپزشکی کودکان
صفحه اصلی / مطالب و مقالات / بهداشت دهان و دندان / علت بوی بد دهان کودکان به ویژه صبح ها

علت بوی بد دهان کودکان به ویژه صبح ها

دهان کودکان معمولاً پس از بیدار شدن از خواب بو می‌دهد؛ اما اگر بوی نامطبوع دهان برای مدت طولانی همراه شما بود، حتماً باید به پزشک مراجعه کنید. هرچه کودک شما سریع تر تحت درمان قرار بگیرد، سریع تر بهبود می یابد. عدم رعایت بهداشت دهان و دندان یکی از دلایل نفس و دهان بدبو است؛ اما عوامل دیگری نیز در بدبو بودن نفس نقش دارد، بنابراین باید دلیل اصلی بروز مشکل را یافت تا بتوان برای درمان مناسب اقدام نمود. معاینات و آزمایشات دقیق به پزشکان این امکان را می‌دهد تا علت ایجاد بوی بد در دهان کودک شما را به درستی تشخیص دهند. تشخیص درست و رفع علت، در درمان مؤثر بوی بد دهان کودک شما نقش اساسی خواهد داشت. با تعیین علت بوی بد دهان، نیمی از راه درمان آن طی شده است. اگر درمان بوی بد دهان بدون تشخیص علت انجام گیرد، نتیجه مطلوبی به دست نخواهد آمد. دلایل چندگانه‌ای برای این مشکل وجود دارد، بنابراین باید اقدامات متعددی برای رفع این مشکل به طور پایه‌ای صورت گیرد.

آنچه در این مطلب میخوانید

علل ایجاد بوی بد دهان

گاهی اوقات بوی بد دهان میتواند نشانه ی برخی بیماری های جدی باشد که کودک به آنها دچار است. این بیماری ها شامل موارد زیر هستند:

علائم همراه با بوی بد دهان

بسیاری از افراد از علت بوی بد دهان کودک خود بی‌اطلاع هستند. بوی بد دهان اغلب به منابع آن بستگی دارد. برخی از علائم و نشانه‌های رایج بوی بد دهان عبارتند از:

بوی بد دهان کودکان

تشخیص علت بوی بد دهان

اغلب دندانپزشکان می‌توانند بوی بد دهان فرد را تشخیص دهند و شدت آن را اندازه گیری کنند. با این حال روش‌های مختلفی برای اندازه‌گیری شدت آن وجود دارد که در زیر به آنها اشاره می‌کنیم:

درمان بوی بد دهان کودکان

این نکات در اکثر موارد بوی بد دهان کودکان را از بین می برد:

اطمینان حاصل کنید که کودکان دو بار در روز دندان های خود را به مدت دو دقیقه در هر جلسه مسواک می زنند و یک بار در روز از نخ دندان استفاده می کنند. برای از بین بردن بوی بد دهان در نوزادان یا کودکان نوپا، باید مسواک زدن و نخ دندان کشیدن را برای آنها انجام دهید. بچه‌های بزرگ‌تر می‌توانند خودشان مسواک بزنند؛ اما اگر به‌نظر نمی‌رسد که بوی بد دهانشان علی‌رغم رعایت بهداشت دهانشان، از بین نمی‌رود، بهتر است آنها را تحت نظر قرار دهید تا مطمئن شوید که از تکنیک درستی استفاده می‌کنند. از بچه ها بخواهید که زبان خود را هم مسواک بزنند تا هر گونه پوششی از بین برود.

اجازه ندهید کودکان صبحانه را حذف کنند. خوردن و آشامیدن باعث شروع تولید بزاق آنها می شود و به تنفس صبحگاهی کمک می کند.

با نوشیدن آب کافی در هر روز از خشکی دهان جلوگیری کنید. از آنها بخواهید بعد از غذا و میان وعده نیز دهان خود را با آب شستشو دهند.

دادن آدامس بدون قند به کودکان، به خصوص اگر حاوی زایلیتول باشد، یک راه عالی برای از بین بردن بوی بد دهان است. اگرچه این ممکن است یکی از بهترین درمان‌ها برای بوی بد دهان در کودکان نوپا نباشد؛ زیرا آنها احتمالاً آن را می‌بلعند یا باعث آشفتگی می‌شوند؛ اما می‌تواند مفید باشد. جویدن آدامس باعث جاری شدن بزاق می شود که باکتری های ایجاد کننده بو را از بین می برد. تصور می شود زایلیتول با کاهش پلاک های بدبو و باکتری ها، خطر ایجاد حفره را کاهش می دهد.

باکتری های موجود در دهان از قند و نشاسته تغذیه می کنند. به همین دلیل است که تشویق کودکان به خوردن یک رژیم غذایی سالم و کامل و تلاش برای محدود کردن غذاهای شیرین و مصرف غذاهای نشاسته‌ای در حد اعتدال ضروری است. میوه‌ها و سبزیجات خام و فیبری مانند هویج و سیب مزیت اضافه‌تری دارند که هنگام خوردن بچه‌ها پلاک‌های بدبو را از بین می‌برند.

اگر بوی بد دهان در کودکان ناشی از پوسیدگی، بیماری لثه یا سایر نگرانی های مربوط به سلامت دهان و دندان است، به دنبال درمان از دندانپزشک اطفال باشید. آنها می‌توانند پوسیدگی یا عفونت را از بین ببرند و نکات مراقبت خانگی را برای حفظ سلامت دندان‌ها و لثه‌های کودک به شما ارائه دهند. برای بوی بد دهان در کودکانی که ناشی از یک بیماری سلامتی هستند، گفتگو با پزشک اطفال در مورد نحوه مدیریت بیماری نیز می تواند به کودک شما کمک کند.

برای کسب آگاهی درباره عصب کشی دندان شیری کودکان ، روی لینک کلیک کنید.


آدرس : کرج ، خیابان شهید بهشتی ، بین چهار راه طالقانی و میدان شهدا ، ساختمان پزشکان شاهکرم، طبقه 11
تلفن : 09022204086

نظرات کاربران درباره این مطلب :
برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :

جدیدترین مقالات

جدیدترین اخبار و مقالات مربوط به دندانپزشکی کودکان و نوجوانان همچنین مطالب مرتبط با مراقبت و نگهداری از دهان و دندان کودکان را در بخش مقالات بخوانید

نیفتادن دندان شیری تا بزرگسالی ممکن است؟نیفتادن دندان شیری تا بزرگسالی ممکن است؟

نیفتادن دندان شیری تا بزرگسالی می‌تواند به دلیل مشکلاتی مانند نبود دندان دائمی جایگزین یا گیر کردن دندان شیری در لثه رخ دهد. ...

تاریخ انتشار : 1403-08-14

علت لکه های سفید روی دندان کودکانعلت لکه های سفید روی دندان کودکان

لکه‌های سفید روی دندانهای کودک ممکن است به دلیل ناهنجاری های مینایی یا کمبود مواد معدنی ایجاد شوند. در ادامه، به روش های درمانی این مشکل می پردازیم. ...

تاریخ انتشار : 1403-08-09

تفاوت سدیشن و بیهوشی در دندانپزشکی کودکانتفاوت سدیشن و بیهوشی در دندانپزشکی کودکان

سدیشن کودک را آرام و هوشیار نگه می‌دارد، در حالی که بیهوشی باعث بی‌هوشی کامل می‌شود. در این مقاله به بررسی تفاوت‌های این دو روش می پردازیم. ...

تاریخ انتشار : 1403-08-04